Hükümet, milyonlarca kamu çalışanıyla dalga geçiyor”

 Hükümet, milyonlarca kamu çalışanıyla dalga geçiyor”

Referandum sürecinde nikah masasında bile böylesine iştahla ‘Evet' demedik” diyenlerin tüm kamu çalışanlarından özür dilemesi gerekmektedir.





Demokrat Parti (DP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezer, hükümetin memurlara sadaka” mantığıyla yaklaştığını belirtti ve Hükümet, milyonlarca kamu çalışanıyla dalga geçiyor” dedi.
DP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezer yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında kamu çalışanları insanca bir yaşam standardına sahip olmak için mücadele veriyor.
Hükümet, 12 Eylül 2010 referandumu öncesinde kamu çalışanlarına artık sizler de toplu sözleşme yapacaksınız, haklarınızı koruyacaksınız” diyerek söz vermesine rağmen, her zaman olduğu gibi sözünde durmamıştır. Referandum sürecinde nikah masasında bile böylesine iştahla ‘Evet' demedik” diyenlerin tüm kamu çalışanlarından özür dilemesi gerekmektedir.


2012 teklifini yüzde 3,5 +4, 2013 teklifini de yüzde 3+3 olarak öneren hükümet, adeta sadaka mantığıyla, komik denebilecek bir teklifle kamu kesimine verdiği değeri bir kez daha göstermişlerdir.


Milyonlarca kamu çalışanıyla dalga geçen teklifini, bütçe imkanları çerçevesinde mali disiplini bozamayız” diyerek savunan hükümet, batılı kredi derecelendirme kuruluşlarını adeta haklı çıkartmaktadır.


Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmakla ve 2023 yılında, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi yapma hedefiyle övünen hükümetin, çalışanlara teklif ettiği artış oranları hükümetin aslında ekonomik göstergeleri çarpıtarak politik söylemlerde bulunduğunun ve Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğu yalanının somut bir kanıtıdır.”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı